Logojen ja kuvien käyttöohjeet
Jäsenyhdistyslogon käyttö
Logoa voi muuttaa tarpeen mukaan niin suureksi tai pieneksi kuin haluaa. Suurentaessa ja pienentäessä pitää muistaa pitää huoli skaalauksesta, jotta kuvan mittasuhteet eivät kärsi. Tällä tarkoitetaan sitä, että teksti ja puhekupla pysyvät vaaka- ja pystysuunnassa oikeanlaisina. Esimerkiksi, jos logon kokoa muuttaa hiirellä, kannattaa ottaa kiinni kuvan yhdestä kulmasta ja raahata kuva sopivaan kokoon. Näin mittasuhteet pysyvät kohdallaan. Jos kuvan kokoa muuttaa sivusta raahaamalla, mittasuhteet vääristyvät. Ota yhteys järjestötiedottajaan, jotta saat oman yhdistyksen logon käyttöösi. Yhteystiedot näet alhaalta.
Esimerkki logosta, jonka mittasuhteet ovat kohdillaan:
Esimerkki logosta, jonka mittasuhteet ovat vääristyneet. Ei näin:
Logojen erilaiset tiedostomuodot
Logoilla on erilaisia tiedostomuotoja riippuen siitä, mihin tarkoitukseen niitä käytetään. Logoilla tässä yhteydessä tarkoitetaan kuvaa, jonka yhteydessä on tekstiä tai piirrettyä kuvaa esimerkiksi jäsenyhdistyslogoa. Tiedostomuoto selviää tiedoston nimen päätteestä, joka voi olla esimerkiksi logo.jpg tai logo.png.
- Jpg-tiedostomuoto soveltuu erinomaisesti tulostus- ja painokäyttöön. Voit liittää jpg-logon esimerkiksi Word-dokumenttiin.
- Png-tiedostomuoto sen sijaan soveltuu verkkokäyttöön. Voit liittää png-logon esimerkiksi verkkosivuillesi.
Puhekupla-symbolin käyttö
Virallisissa logoissa esiintyvä puhekupla-symboli, jossa pinkki puhekupla on valkoisella pohjalla, on tarkoitettu ainoastaan liiton omaan käyttöön. Jäsenyhdistykset voivat käyttää sosiaalisessa mediassa profiilikuvanaan versiota, jossa valkoinen puhekupla on pinkillä taustalla. Muuhun tarkoitukseen emme pinkkipohjaista puhekupla-symbolia suosita. Huomioittehan, että erilaisia puhekuplia on olemassa kuitenkin paljon ja niiden käyttäminen on toki mahdollista. Tässä ohjeistuksessa on kyse nimenomaan liiton logoissa esiintyvästä puhekupla-symbolista.